Wat is EPDM rubber dakbedekking?

Wat is EPDM rubber dakbedekking?
EPDM is een synthetisch rubber dat wordt gemaakt uit de producten ethyleen, prophyleen,dieen en monomeer. In vergelijking met natuurlijk rubber, heeft synthetisch rubber heel wat voordelen. 

EPMD rubber kan door keuze en manipulatie van de basisproducten, het gewenste type rubber, op basis van eisen en toepassing op maat worden samengesteld. Hierdoor is rubber dakbedekking uitstekend bestand tegen wisselende weersinvloeden, zoals UV en Ozon, grote temperatuurschommelingen. 

Door deze hoge flexibilieit is EPDM in elk klimaat een ideaal product voor dakbedekking, gootbekleding, gevelbekleding en wateropvang. EPDM rubber is bovendien zeer gemakkelijk te verwerken, zelfs als doe-het-zelf dakbedekking. EPDM rubber behoort tot de relatief minst milieubelastende dakbedekkingsmaterialen, zo blijkt uit verschillende studies van diverse onderzoeksinstanties. Zo is ondermeer de duurzaamheid en recycleerbaarheid een belangrijke eigenschap van EPDM ten opzichte van andere materialen voor dezelfde toepassing, zoals bijvoorbeeld roofing of bitumen dakbedekking. De levensduurverwachting van EDM ligt op minstens 50 jaar.

Door haar specifieke eigenschappen en eenvoudige verwerking is EPDM de ideale dakbedekking voor platte daken.
Leave a reply